gulasz - 5883 przepisów (strona:7/393)

Gulasz mięsny z dzika 117

Gulasz mięsny z dzika….Rzadko kiedy przyrządzam dziczyznę ale jak już wpadnie mi w ręce kawałek dziczyzny to robię to z pompą. Gulasz mięsny z dzika jest tego przykładem. Użyłam tutaj szynki z dzika. Piękne mięso o ciemnym kolorze, przypominające wołowinę. Wpadłam więc na pomysł przyrządzić gulasz z dzika podobnie jak francuski gulasz Boeuf bourguignon . Gulasz jest bardzo aromatyczny(...)odróżnieniu od gulaszu z wołowiny jest gotowy już po godzinie. Podałam gulasz z kopytkami . Nie wiem jak Wy ale moja rodzinka lubi gulasz mięsny z kopytkami lub innymi kluskami. Gulasz mięsny Składniki: 4-6 porcji Marynata 600 g szynki z dzika, bez kości 4 ząbki czosnku 1 cebula szczypta utartej gałki muszkatałowej 6 nasion jałowca 6 nasion czarnego pieprzu

codojedzenia
Gulasz wieprzowy z opieńkami 145

Uwielbiam połączenie mięsa z grzybami. W tym roku grzybów mam sporo a bardzo dużo opieniek. Często więc robię gulasze czy inne dania z tymi pysznymi grzybami. Tym razem pyszny gulasz a do niego najlepiej lubię buraczki i ziemniaki lub chleb. Proste a jakże smaczne danie. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Grzybowy gulasz sercowy 129

jestem w mieście staram się zapolować na nie, bo jak to na wsi bywa z różnorodnością asortymentu różnie bywa. Udało mi się kupić właśnie serca wieprzowe, zrobiłam więc gulasz. Dodałam jeszcze suszone grzybki i jedzonko wyszło jak się patrzy. Taki gulasz lubię z kaszą lub po prostu z pieczywem. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 135

wiem jak to się stało, że ja "mięsożerca " a tak mało przepisów z tej dziedziny na moim blogu. No nic nadrobię to :) Gulasz ulubione danie w moim domu, super smakuję z ziemniakami jak i z kaszą a w placu ziemniaczanym pyszny. Wykorzystując to co daje nam jesień połączyłam dynię, papryk, cebulkę, czosnek. Całość stworzyła piękne kolory a świeże zioła takie(...)warzywa nam się nie spaliły - długość pieczenia zależy także od naszego piekarnika i rodzaju mięsa ,  trzeba spróbować mięsa czy jest już miękkie i takie nam odpowiada. Najczęściej taki gulasz podaję z kaszą lub można po prostu zjeść z kromką chleba :)) Danie kolorowe pełne smaków i aromatu. Dynia pieczona z ziołami  w oliwie ...pycha! Smacznego

Basia w kuchni
GULASZ Z ZIEMNIAKAMI 171

Wersja jednogarnkowa pospolitego gulaszu z dodatkiem ziemniaczków, pieczarek i małych marchewek. Pożywna, sycąca i baaardzo smaczna :) Składniki: 1kg mięsa wołowego na gulasz 2 duże cebule 1 por   ząbek czosnku małe marchewki (ja miałam z puszki) 10 pieczarek kilka małych ziemniaczków łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju  liść laurowy ziele angielskie majeranek tymianek  kminek mielony słodka

Walijskie Pichcenie
GULASZ Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ 209

Gulasz z wątróbki to pyszny, prosty i tani obiad.  A do tego zdrowy - bo wątróbka, mimo, że nie jest uwielbiana przez wszystkich jest bombą witamin z grupy B oraz kwasu foliowego.  Jej "tępy" i suchy smak przełamuję zawsze duuużą ilością podsmażonej cebulki oraz kwaśnym ogórkiem kiszonym.  W takich towarzystwie wątróbka staje się od razu pysznym daniem obiadowym(...)małym ogniu. Pod koniec posolić. Łyżkę mąki rozrobić w zimnej wodzie i wlać do gotującej się wątróbki. Na koniec pokroić w paseczki ogórki kiszone i dodać do naszego gulaszu. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem

Walijskie Pichcenie
Gulasz - kurczak i dodatki 449

mój blog to moja prywatna książka kucharska. Książki kucharskie często pożyczamy kiedy mamy ciekawe przepisy, tak właśnie ja chcę się z Wami dzielić moimi przepisami. Dzisiaj zapraszam na gulasz drobiowy wersja dla będących ciągle w biegu. Gulasz - kurczak i dodatki  2  średnie filety z kurczaka 250 gramów pieczarek 1 strąk czerwonej papryki 1 cebula 0,5 litra bulionu

Kuchnia moimi oczami
Gulasz wieprzowy z dynią 182

Jesień za oknem to idealny czas na ciepłe rozgrzewające obiady, czyli najczęściej gulasze. Dzisiaj proponuje gulasz z dynią, obowiązkowym składnikiem kuchni październikowej. Jednocześnie chciałam wam przedstawić dwa produkty na które natrafiłam 2 tygodnie temu podczas jarmarku ekologicznego w Katowicach, mianowicie olej rzepakowy i przyprawa warzywno-owocowa marki Green Spoon . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Łazankowy gulasz z mini chorizo 178

Gulasz to coś co wychodzi zawsze i w czym można połączyć różne produkty, smaki i zapachy. Tym razem gulasz mięsny połączyłam z pikantnymi kiełbaskami chorizo. Fajnie się wszystko skomponowało, uzupełniło i jak zawsze nieskromnie dodam było pyszne. Użyte kiełbaski pochodzą z firmy Pekpol . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z fasolką na winie 180

Gulasz na winie z fasolka to kolejny przykład ze dobry gulasz można zrobić z wszystkiego co się nam nawinie. Tym razem użyłam resztki fasolki, która zalegała w lodowce, marchewki, świeżych ziół i wytrawnego, czerwonego wina. Pewnie gdybym miała wołowinę zamiast wieprzowej łopatki byłby to istny cymes, ale i tak wyszło pysznie. Wierzcie na słowo. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z pieczarkami na winie i rosti 153

Już zapewne wiecie ze często w naszym domu goszczą rożne gulasze. Lubię je robić, bo są niewymagające w składniki, z tego co akurat jest w domu, do tego jakieś warzywa, grzyby, a zawsze w zamrażarce leży kawałek łopatki, na wypadek gdy innego pomysłu na obiad brak. I gotowe. Dla odmiany postanowiłam gulasz podać z placuszkami rosti, są równie szybkie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z ozorków z plackami z ciasta na kluski 188

Ozorki często u nas bywają w postaci gulaszu podawanego z kaszą. Ale żeby nie być taka monotematyczna postanowiłam tym razem podać je z plackami zrobionymi z ciasta, które zostało po robieniu klusek śląskich. Takie ciasto może być użyte albo na dufinki albo właśnie na placki. Świetnie się komponuje z sosami np. pieczarkowym czy gulaszami. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bułgaria na talerzu. GULASZ JAGNIĘCY Z DYNIĄ I PAPRYKĄ. 132

danie główne, konkursowe. Mam nadzieję, że zasmakuje nie tylko wielbicielom nietypowych połączeń. Wybaczcie za fatalne zdjęcie, ale niestety swoje gdzieś posiałam i nie mam pojęcia gdzie. Sycący i rozgrzewający gulasz jagnięcy z dynią i papryką . Dodatek powideł śliwkowych wzbogaca smak i dodaje niepowtarzalnego charakteru potrawie. Idealnie pasuje na szybki obiad, jak i wykwintną kolację, podany z lampką dobrego wina. BUŁGARSKI(...)GULASZ JAGNIĘCY Z DYNIA I PAPRYKĄ ORAZ DODATKIEM POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH /przepis autorski;/ - 500g jagnięciny - 500g obranej dyni - 4 duże czerwone papryki - 4 duże cebule - 2 ząbki czosnku - sól,pieprz - 3 łyżki powideł śliwkowych - majeranek Dynię kroimy w średnią kostkę, z papryki usuwamy pestki i kroimy w krótkie paski. Jagnięcinę kroimy w średnią kostkę, oprószamy solą i pieprzem, po czym podsmażamy

W kuchni Karmel-itki
Pieczony gulasz wieprzowy 12

pieczony, nie gotowany. I to już któryś z kolei gulasz, który zrobiłam właśnie w ten konkretny sposób. Na początku robiłam go z ciekawości, potem z wygody, a czasem dlatego, że nie miałam wolnego palnika, na którym mogłabym go ugotować. W sieci zawrzało. Parę dni temu wrzuciłam na jedną z grup kulinarnych przepis na coleslawa z ananasem. W opisie była informacja(...)zjadłam go z pieczonym gulaszem. I się zaczęło. Że chyba mam coś z głową, że przecież gulasz się gotuje, że mam problemy z inteligencją i inne tego typu inwektywy. A, i oczywiście, że jestem beznadziejną kucharką i ogólnie powinnam się wstydzić. Nie wdawałam się z dyskusje, nie widziałam sensu, mniej więcej wiedziałam z jakimi ludźmi mam do czynienia. Jedna pani

Kardamonovy
Gulasz węgierski 17

rozpiski, może uda mi się coś zrobić na zapas. Chociaż biorąc pod uwagę najbliższy weekend (raczej pozadomowy) i dzisiejszy obiad, który wystarczy na jakieś 3 dni, słabo to widzę. Gulasz węgierski zrobiłam z myślą o Toli, która jest wielką fanką gulaszu, ziemniaków i tartych buraków. Dziś po przedszkolu pewnie znowu wrąbie takie ilości, że „który wystarczy na jakieś(...)skończy się na 2. Tak będzie. Gulasze ogólnie robię w miarę często (ja wiem, tak gdzieś raz na 2-3 miesiące – dla mnie to w miarę często). Robię je w sumie różnie, czasem z papryką, jarzynami, bywa, że i wino w nim zagości. Ląduje w nim czasem piwo, cydr, czasem cynamon. Poniżej podam Wam parę ciekawszych gulaszowych linków

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania