grill - 12274 przepisów (strona:4/819)

Kurczak w paprykowej marynacie z grilla 185

Kurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć dowolnych elementów kurczaka . Ja wykorzystam „pałki z kurczaka”. Mięso będzie kruche, soczyste i delikatne w smaku. Nie przepadam za pikantnymi potrawami, wiec przygotujemy je w wersji łagodnej. Składniki pałki z kurczaka(...)łyżek oliwy 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz Kurczak w paprykowej marynacie z grilla – przepis Kurczaka nacieramy solą i pieprzem. Do miski przeciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy oliwę, obie papryki. W marynacie obtaczamy kurczaka i odstawiamy go na ok. 1 godzinę, aby wszystkie smaku się ze sobą przegryzły. Pieczemy go na rozgrzanym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak rozpocząć przygodę z grillem na wiosnę? 8

rozpocząć przygodę z grillem na wiosnę? Wiosenno-letni sezon zazwyczaj budzi pozytywne skojarzenia, a jednym z nich jest grillowanie. Od wielu lat jest to bardzo popularna forma spędzania czasu na świeżym powietrzu i w gronie najbliższych. To także sposób na szybki i tani posiłek dla całej rodziny. Jak przygotować się do grilla? O czym warto pamiętać?   Zdrowo, smacznie(...)dobrym towarzystwie, czyli zalety grilla Trudno jest znaleźć kogoś, kto nie lubi grillowania. W Polsce jest to bardzo modna i popularna forma wypoczynku, której wyczekuje się wraz z nastaniem wiosny. Przyrządzanie potraw w ogrodzie lub na działce to świetna okazja do przebywania na świeżym powietrzu, a także spędzenia czasu z rodziną i przyjaciółmi. Grill jest bardzo prosty w obsłudze

Blog z Apetytem
Proste szaszłyki z grilla 193

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz przepis jest poniżej… A jeśli szukacie innych PRZEPISÓW na GRILLA zapraszam! Składniki 0,5 kg karkówki 1-2 duże czerwone papryki cebula surowy boczek sól pieprz ewentualnie przyprawa do grilla tymianek Proste szaszłyki(...)grilla – przepis Mięso kroimy w dużą kostkę. Cebulę dzielimy na poszczególne warstwy, krojąc je na połówki. Paprykę kroimy w dużą kostkę Boczek kroimy w duże kawałki. Na patyczki do szaszłyków (wcześniej zanurzone w zimnej wodzie) nadziewamy poszczególne składniki. Całość skrapiamy oliwą i doprawiamy przyprawami. Smacznego! Artykuł Proste szaszłyki z grilla pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 212

Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków do potraw z grilla są różnego rodzaje sosy i dipy. Ja Wam dziś pokażę w jaki sposób przygotować dietetyczny sos czosnkowy do grilla. Tak, tak będzie to wersja nie zawierająca zbyt dużej liczby zbędnych(...)kalorii. Nie wiem czy wiecie, ale na grillu także możecie przygotować dietetyczne dania, jeśli akurat w danym momencie dbacie o swoją linię. Do przygotowania naszego sosu, nie będziecie potrzebować zbyt skomplikowanych składników, wszystkie powinniście znaleźć w Waszej kuchni. Składniki 400g gęstego jogurtu naturalnego 4-5 ząbków czosnku sól pieprz szczypta cukru ewentualnie odrobina ziół prowansalskich ewentualnie odrobina drobno posiekanego koperku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomysł na świąteczny obiad: Żeberka wołowe z grilla w sosie bearneńskim 155

Świętuj podając coś niezwykłego z grilla. Przepis na te żeberka wołowe z grilla jest świetny na każdą okazję. Wyjątkowość tego dania podkreśla sos bearneński, który przygotowuje się na bazie sosu holenderskiego (sos na bazie masła i żółtek) z dodatkiem estragonu. Ten sos doskonale nadaje się do wołowiny. Składniki: około 3,5 kg żeberek wołowych 2 wyciśnięte ząbki czosnku 6 łyżek(...)misce wymieszać czosnek, musztardę, oliwę z oliwek, tymianek i pieprz. Wołowinę umyć osuszyć i natrzeć dokładnie przygotowaną mieszaniną. Odstawić na półgodziny do miejsca w temperaturze pokojowej. W międzyczasie przygotować grilla do grillowania pośredniego z użyciem tacki ociekowej (polecamy również używać specjalnych stojaków do grillowani a). Tackę powinniśmy wypełnić do połowy gorącą wodą a grilla rozgrzać do średniej temperatury. Następnie

naRuszcie
Grillowanie w domu – dlaczego warto zainwestować w grill elektryczny 18

smacznych i zdrowych potraw. Tradycyjnie grillowanie kojarzy się z sezonem letnim, ale coraz więcej osób decyduje się na grillowanie w domu przez cały rok. Właśnie dlatego warto zainwestować w grill elektryczny, który umożliwia szybkie i wygodne grillowanie niezależnie od pogody czy miejsca. W tym artykule przyjrzymy się, czym jest grill elektryczny, jak działa, jak z niego korzystać i jakie korzyści(...)płyną z jego użytkowania. Jak działa grill elektryczny? Grill elektryczny działa na podobnej zasadzie jak kuchenka elektryczna. Zamiast węgla drzewnego lub gazu, wykorzystuje on energię elektryczną do podgrzewania swojej powierzchni grzewczej. Gdy grill osiąga odpowiednią temperaturę, można na nim przygotować potrawy takie jak mięso, warzywa czy ryby. Grille elektryczne wyposażone są zazwyczaj w termostat, który pozwala na precyzyjne kontrolowanie temperatury

Słodkie okruszki
Opiekane kotlety jagnięce z salsą 37

Grill w podróży – jaki będzie najlepszy? Podróżowanie samochodem jest dzisiaj znacznie wygodniejsze niż kiedykolwiek. Hotele i motele na każdym kroku, restauracje, bary i punkty gastronomiczne nawet na stacjach benzynowych – czegóż chcieć więcej? Jednak nie każdy chce tak podróżować i coraz więcej z nas wybiera przygodę, naturę, noclegi pod namiotem i… grillowanie. Jaki powinien być grill przenośny, by można(...)łatwo podróżować i wygodnie przyrządzać na nim posiłki? Grill przenośny, który ma towarzyszyć w podróży, powinien mieć możliwie małe, kompaktowe wymiary, bo wówczas będzie zabierać mało miejsca w bagażniku. Jednak trzeba tu znaleźć jakiś kompromis, bowiem wymiary urządzenia powinny być też dostosowane do liczby osób podróżujących. Zazwyczaj najmniejsze grille pozwalają na przyrządzenie posiłku dla 2, maksymalnie 3 osób. Jeśli więc

Przepiski.pl
Konserwacja grilla – zadbaj o swój sprzęt 62

Nawet najdroższy grill może szybko przestać działać prawidłowo, jeżeli nie będziemy odpowiednio o niego dbać. Każde urządzenie wymaga czyszczenia po użyciu, zabezpieczania przed uszkodzeniami oraz przeprowadzania regularnych konserwacji. Czyszczenie grilla – akcesoria Zainwestowanie w dobry sprzęt grillowy to zaledwie połowa sukcesu. Aby urządzenie służyło nam jak najlepiej przez lata, musimy się o nie właściwie troszczyć. Pierwszym warunkiem właściwego użytkowania grilla(...)użyciu. Wielu użytkowników niestety o tym zapomina lub celowo unika tego kroku. To dlatego że, mamy zakodowane, że nie jest to ani najprzyjemniejsza, ani najłatwiejsza czynność. Tymczasem, jeśli posiadasz grilla gazowego Webera, prawda wygląda zgoła inaczej. Grille gazowe Weber czyszczą się właściwie same. Wystarczy rozpalić grilla do najwyższej możliwej temperatury a resztki jedzenia i tłuszczu wypalą się same. Pozostały popiół

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka w oleju na grilla 259

Szukając prostego dania na grilla przyszedł mi do głowy pomysł na niezwykle proste danie, ale zarazem niezwykle smaczne. Karkówka w oleju na grilla może wydać się Wam dziwnym pomysłem, ale póki jej nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć jak smakuj. Warto jednak to danie przygotować chwilę wcześniej aby nabrała ona aromatu przypraw. Zatem zapraszam do sklepu do karkówkę i możemy(...)brać się za przygotowanie. Składniki ok. 1 kg karkówki olej sól pieprz zioła prowansalskie albo Wasze ulubione przyprawy Karkówka w oleju na grilla – przepis Karkówkę kroimy w grube plastry. Porada: Nie warto rozbijać karkówki. Podczas grillowania mięso się jeszcze skurczy i jeśli będzie zbyt cienkie to wyschnie za bardzo. Karkówkę przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i Waszymi ulubionymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagi w boczku 175

odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy je w wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku. pęczek zielonych szparagów plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag) ew. mielony pieprz Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki(...)wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron. Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :) Smacznego

Malinowe Pocałunki
Karkówka w jogurtowej marynacie 2879

Kurczak i karkówka to chyba najpopularniejsze potrawy z grilla jakie możemy spotkać na większości spotkań. Jednak aby były smaczne, kruche i rozpływające się w ustach musimy wiedzieć jak przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w jogurtowej marynacie może stać się Waszym popisowym daniem, jeśli przygotujecie ją na podstawie tego przepisu… Cały szkopuł tkwi w tym, aby mięso odpowiednio długo się marynowało(...)ząbki czosnku zioła prowansalskie świeżo zmielony pieprz Karkówka w jogurtowej marynacie – przepis Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Nie rozbijamy ich, bo za bardzo wyschną na grillu. Pozostałe składniki mieszamy tworząc marynatę jogurtową. Karkówkę obtaczamy w przygotowanej marynacie i wkładamy do zamykanego pojemnika na całą noc do lodówki. Smażymy na grillu. Jeśli chcecie uzyskać charakterystyczne paski na mięsie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lubisz rodzinne grillowanie? Możesz to robić zdrowo i bez dymu! 168

Może masz sąsiadów, którym dym przeszkadza i nie chcesz narażać się na psujące zabawę skargi? Proponuje zgłębienie tematu na temat grillów gazowych:) Jak wiemy ludzie są różni i niektórych dym może bardzo irytować, szczególnie na gęsto zamieszkałym terenie lub miejscach jak na na przykład pole namiotowe. Na szczęście nie trzeba rezygnować z grillowanych pyszności, dlatego proponuję sposób grillowania z minimalną(...)ilością dymu. Odkryłam całkiem niedawno, że istnieją takie cuda jak grille gazowe i się zachwyciłam:) Jest ich mnóstwo na rynku, w każdym rozmiarze i przeróżnym zakresie cenowym, na pewno każdy znajdzie model odpowiadający konkretnym potrzebom. Szukając informacji na temat tego typu grillów zauważyłam, że świadomość Polaków i ich popularność rośnie – i dobrze! Grille gazowe są zdrowsze, a pomijając już

karmelowy

Proponowane wyszukiwania