Pieczone udka z kurczaka z oliwkami

Pieczone udka z kurczaka z oliwkami

Pieczone udka z kurczaka z oliwkami

Przepis na : obiad

Przygotowanie pieczonych udek jest proste i szybkie, ważne jest jednak, aby poświęcić odpowiednio dużo czasu na marynowanie mięsa, które podkręci jego smak. W zależności od zastosowanych przypraw udka mogą nabrać pikantnego smaku lub mieć łagodny, ziołowy aromat. Zamarynowane wcześniej mięso staje się miękkie i soczyste, a skórka zrumieniona i chrupiąca. Choć udko pieczone ze skórką jest dla wielu osób zdecydowanie smaczniejsze i zdrowym osobom od czasu do czasu z pewnością nie zaszkodzi, osoby z podwyższonym pozio... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.