Suszone limonki

Suszone limonki

Suszone limonki Do czego dodawać czarne suszone limonki Suszone limonki przepisy i porady do czego dodawać czarne suszone limonki loomi. Czarne suszone limonki są jednym z najbardziej charakterystycznych składników kuchni bliskowschodniej, zwłaszcza w Iranie, Arabii Saudyjskiej, Omanie i pozostałych krajach Zatoki Perskiej. Limonka suszona na słońcu do chwili, aż straci całą wodę i stanie się twarda jest nieodzownym dodatkiem do zup, gulaszów mięsnych i warzywnych, ryb, dań z fasoli i soczewicy oraz wielu deser...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.