Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego

Pyszny i łatwy w przygotowaniu chleb pszenny z chrupiącą skórką pieczony w naczyniu żaroodpornym. Składniki 750 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży instant 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 szklanki letniej wody Przygotowanie Wszystkie składniki zalać letnią wodą, wymieszać drewnianą łyżką i zagnieść po czym odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie znów zagnieść i odstawić na kolejne 30 min. W międzyczasie nagrzać piekarnik (wraz z naczyniem i pokrywką, w którym będzie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.