szybkowar-cukiniowo-śliwkowy dżemik...

szybkowar-cukiniowo-śliwkowy dżemik...

szybkowar-cukiniowo-śliwkowy dżemik...

Składniki: cukinia 2 duże zielone, śliwki 1,5 kg, woda 3 szklanki, cukier 1/2 kg, żelfix 1 opakowanie/3:1 dżemik nie jest za gęsty, jeśli ma być zwarty to wody wlać 1 szklankę do szybkowara, my lubimy takie rzadsze i nie mocno słodkie umyte śliwki wypestkować i włożyć do szybkowara, dodać pokrojone na kawałki cukinie ze skórką, wlać wodę zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 15 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wszystko pałką blendera zmiksować dobrze, teraz wsypać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.