młoda kapusta "stożkowa" w panierce smażona...

młoda kapusta

młoda kapusta "stożkowa" w panierce smażona...

Składniki: kapusta młoda stożkowa 2 główki, jajka 5 sztuk "L", sól 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, przyprawa w płynie 2 łyżeczki, olej rzepakowy 2 łyżki, tarta bułka 1 szklanka, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Młodą kapustę stożkową (poza sezonem kupuję stożkową młodą) przekroić wzdłuż głąba, głąb musi być, by trzymać przekrojoną kapustę, razem jest 6 kawałków z trzymających się na głąbie. W szerszym garnku zagotować wodę, do wrzątku wk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.