Zielone szparagi z chili i szalotką

Zielone szparagi z chili i szalotką

Zielone szparagi z chili i szalotką

Błyskawiczne danie z zielonych szparagów. Szalotka z solą to znakomity dodatek. I jeszcze chili i oliwa. Mniam!przepis oryginalny tutajskładniki500g zielonych szparagów1 mała szalotka1 suszone czerwone chili lub 1/2 łyżeczki płatków chili (ile kto lubi)1 cytrynaPrzygotować szparagi. Umyć szparagi, osuszyć, a ich zdrewniałe końce obciąć. Można też końce odłamać, co jest chyba najlepszą metodą, gdyż szparagi przełamują się w miejscu gdzie kończy się zdrewniała część. Zielonych szparagów nie obieramy!... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.