Chiacchiere

Chiacchiere

Chiacchiere

Share Pinterest Print Chiacchiere to włoskie faworki, które w zależności od regionu mają różne nazwy: w Rzymie frappe , w Toskanii Cenci , Bugie w Piemoncie, na Sycylii i w Neapolu Chiacchiere . Dodaje się do nich startą skórkę z cytryny i alkohol (grappa, brandy, rum lub białe wytrawne wino). Ciasto rozwałkowuje się najcieniej jak się da, składając i wałkując wielokrotnie, najlepiej za pomocą maszynki do makaronu. Dzięki temu Chiacchiere są chrupiące, delikatne i pełne bąbelków. Składniki: 2 i 1/4 szklanki mąki 50 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dieta cytrynowa (Lemon detox diet)

Sposób na pozbycie się toksyn z organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.