Sycylijskie rurki cannoli

Sycylijskie rurki cannoli

Sycylijskie rurki cannoli

Sycylijskie rurki cannoli z ricottą i pistacjami, to idealny deser na specjalne okazje lub po prostu jako słodka przekąska na co dzień. Sycylia, znana z pięknych plaż i wulkanicznego krajobrazu, słynie także z wyjątkowych smaków kuchni włoskiej. Jednym z najbardziej kultowych deserów pochodzących z tej włoskiej wyspy są cannoli – chrupiące rurki z ciasta, wypełnione aromatyczną ricottą i pistacjami. Składniki: 2 łyżki cukru pudru 50 g masła roztopionego 50 ml wytrawnego białego wina 2 żółtka 250 g mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gotuj ze mną

Autor

alina jasińskaalina jasińska

Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, torty

Inne przepisy z gotuj ze mną

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.