Pączki z nadzieniem ajerkoniakowym

Pączki z nadzieniem ajerkoniakowym

Pączki z nadzieniem ajerkoniakowym

Pączki z nadzieniem ajerkoniakowym Instrukcje wykonania budyń (krem) ajerkoniakowy Przygotowania rozpocząć od ugotowania budyniu (kremu) ajerkoniakowego. Do większego kubka wlać ajerkoniak, dodać żółtko jajka, wsypać budyń i wszystko dokładnie rozmieszać. W garnku zagotować mleko, zmniejszyć ogień do minimum, wlać mieszaninę z ajerkoniakiem i cały czas mieszając ugotować budyń. Po zdjęciu z ognia wierzch budyniu przykryć folią spożywczą, aby nie powstał kożuch i odstawić do wystudzenia. ciasto Do ciepłego mleka wsypa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.