Tort cytrynowo jagodowy

Tort cytrynowo jagodowy

Tort cytrynowo jagodowy

Pierwsze letnie słoneczne smaki to cytryna i jagody (u mnie są już w warzywniaku! :)). Dziś postawiłam na ciasto ucierane (jak na babeczki) zamiast biszkoptu, dzięki temu ryzyko niepowodzenia spada niemal do zera. W letnie dni, jak dzisiejszy, gotowy tort możecie schować na godzinę do zamrażarki i podać gościom jako lodowy – na pewno będą zachwyceni :) Moja tortownica ma 16 cm średnicy, po nałożeniu kremu tort ma około 20 cm średnicy. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, z jagodami, krem, budyń, torty, tort, babeczki, muffiny, ciasteczka, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto ucierane , biszkopt, ciasta z kremami, ciasto z kremem, polewa, puszyste ciasto, masa do babeczek

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.