Krem orzechowy

Krem orzechowy

Krem orzechowy

Krem orzechowy, który chciałam Wam dzisiaj pokazać to wbrew mylącej nazwie nie pasta z orzechów do smarowania na kanapkach :) Będzie za to idealny do przełożenia ciasta lub tortu, udekorowania babeczek czy nadziania ptysiów. Pachnący prażonymi orzechami laskowymi, lekko słodki i bardzo aromatyczny. W cieście możecie zobaczyć go we francuskim deserze Paris Brest . Podane proporcje wystarczą do udekorowania 12 sztuk babeczek lub przełożenia niedużego tortu (max 18 cm średnicy, 4 blaty, bez tynku). Jeśli lubic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, torty, tort, ciasto, pasta, ciasteczka, muffiny, kanapki, deser, desery, ptysie, ciasto z orzechami, ciasto francuskie, ciasto z kremem, tort orzechowy, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto budyniowe, ciasto ucierane

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.