Beza szwajcarska

Beza szwajcarska

Beza szwajcarska

Przepis na : deser

Beza szwajcarska to jeden z trzech rodzajów bezy obok włoskiej i francuskiej. Jest bardzo stabilna i odporna na różnice temperatur. Ma aksamitną, lekko ciągnącą konsystencję, jest dosyć gęsta i wspaniale nadaje się do przygotowywania różnego rodzaju dekoracji – również takich, które mają drobne detale. Do przygotowania bezy szwajcarskiej bardzo przydatne są waga kuchenna i termometr cukierniczy. Jeśli jednak nie macie tych sprzętów w domu, można poradzić sobie również bez nich. W dalszej części wpisu op... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.