Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem

Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem

Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem

Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem     Składniki: Ciasto: 7g suchych drożdży 250g mąki pszennej 250ml letniego mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego- 40g 2 jajka 2 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 2 jabłka olej do smażenia cukier puder do posypania       *** Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy suche drożdże, budyń (sam proszek), sól oraz cukier i mieszamy. Następnie dodajemy mleko oraz jajka i wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej za pomocą miksera*** *** Ciasto miksujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.