Babka „Słoneczko” z kajmakiem – puszyste, dwukolorowe ciacho

Babka „Słoneczko” z kajmakiem – puszyste, dwukolorowe ciacho

Babka „Słoneczko” z kajmakiem – puszyste, dwukolorowe ciacho

Przepis na : deser

Babka „Słoneczko” z kajmakiem i aromatem migdałów jest smaczna, puszysta i leciutka. Do tego wygląda bardzo ładnie ze złotym wzorkiem w środku. Świetnie sprawdzi się jako szybkie ciasto do popołudniowej kawki lub jako tradycyjny wielkanocny wypiek. Po przygotowaniu można ją posypać cukrem pudrem lub oblać polewą przygotowaną z kajmaku i śmietanki i posypać płatkami migdałów. Składniki na babkę „Słoneczko” z kajmakiem: Część kajmakowa: 100 g mąki pszennej typ 450 lub 500 60 g mąki ziemniaczanej 60 g masła 30 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.