Marynowane kotleciki drobiowe w panierce jogurtowej

Marynowane kotleciki drobiowe w panierce jogurtowej

Marynowane kotleciki drobiowe w panierce jogurtowej

Marynowane kotleciki drobiowe w panierce jogurtowej Jak wiadomo filety z kurczaka są z natury delikatne i mało wyraziste w smaku, więc idealnie sprawdzi się do nich charakterna marynata. Kotleciki wychodzą kruche, soczyste i mega aromatyczne. Smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka Marynata: 1/4 szklanki oliwy lub oleju 2 przeciśnięte ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.